dinsdag 28 april 2009

Sahlep en maisbrood

Op reis heb ik kennis gemaakt met enkele nieuwe gerechten en enkele waren de moeite om zelf te proberen maken. In Amasya dronken we Sahlep, een zoet drankje met een rijstpapachtig smaakje. Lekker! Ik heb wat opzoekingswerk gedaan en het is gemaakt van poeder van de gedroogde wortels van een bepaald soort orchidee, en daarnaast nog een paar minder exotische ingrediënten. In de Egyptische Bazaar vond ik zaterdag het poeder en mijn eerste poging om het drankje te maken was al aardig gelukt.
Maisbrood ga ik morgen proberen maken, tussen het werken aan mijn papers in. Ik had het brood een tijdje geleden eens in Istanbul gekocht en ik vond het toen niet lekker, maar in Georgië heb ik het warm gegeten en het was heel goed. Het zag eruit als quorn en ik denk dat er met wat extra ingrediënten nog wel een mooie vleesvervanger van te maken valt.

Vandaag was de eerste lesdag na de vakantie. Ik was de enige in de Turkse les en ik heb mijn vakantiefoto's getoond en er in het Turks over gepraat. Mijn leraar toonde foto's van zijn geboortedorp, aan de Zwarte Zee kust.

Deze avond heb ik een Turkse film gekeken: Three Monkeys. Over niet willen horen, niet willen zien en zwijgen. Het is geen topper, maar het is ook zeker geen slechte film.

2 opmerkingen:

  1. Ierzi! Nog een Belg in Istanbul.

    Ik had al van je gehoord

    Doe kr de groeten aan Isilay in je dorm
    (als je haar kent tenminste)

    Allee,
    Amuseert u nog
    Salu

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zal Işılay de groeten doen als ik haar zie :)

    BeantwoordenVerwijderen