woensdag 25 maart 2009

Ijsjes

Er is zo een moment in het voorjaar, dat de zon net iets hoger staat dan al de dagen voordien. Dat de zonnestralen voorzichtig beginnen met het bruinen van de witte winterhuid. Dat je zeker weet dat je voortaan een laagje minder mag dragen. En dat is het moment aangebroken, het grote moment, dat voor de rest van het jaar memorabel in het geheugen staat gebrand: het eerste ijsje van het jaar!

Vandaag was die dag. Op het dakterras, de zevende verdieping van de dormitory. De ijsjes waren nog maar anderhalf uur gekocht, maar ze waren al in verregaande staat van gesmoltenheid. Het hoorntje was helemaal week. Maar geen probleem, het eerste ijsje van het jaar kan zich altijd net iets meer permitteren dan de daaropvolgende!

Verder heb ik artikels gelezen voor Middle East Politics en in de namiddag ben ik met twee Erasmussen naar een nargile bar gegaan om tavla te spelen, thee te drinken en waterpijp te roken. Fijn! 's Avonds ben ik met drie Turkse studenten uit de dormitory pide gaan eten in İstiklal Caddesi.

3 opmerkingen:

  1. Dag Bart,
    Heb je de Bira Passaj al ontdekt in Istiklal Cad.? De restaurantjes zijn wel erg toeristisch, maar de passage zelf is een erg Europees aandoend relict van de 19de eeuw. Ook de tekke van de Draaiende Derwisjen op Istiklal is interessant, als het klooster open is tenminste. Christine werd gisteren geopereerd. Alles viel goed mee. Wij vermoeden dat zij vrijdagnamiddag thuis zal zijn. En dan maar revalideren! Ik denk dat ik dan ook eens een ijsje zal verdiend hebben. Groetjes en gefgeliciteerd met de midterm proef. Daniel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, een eerste ijsje in de lekker warme zon! Ik wil dat ook!:)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey!

    De çiçek Pasaj en Balık Pasaj ken ik, maar van de Bira Pasaj heb ik nog nooit gehoord. Ik vind het ook niet op internet. Die naam betekent bierpassage, misschien is het iets anders geschreven :) De Derwisjen heb ik nog niet gezien, maar het klinkt interessant, ik zal zeker een kijkje gaan nemen! Goed dat de operatie meeviel! En geniet van je ijsje!
    Groetjes,
    Bart

    Katrien, helaas smaakte het ijsje niet zoals een Bulgaars ijsje, maar Bulgarije is hier vlakbij, dus wie weet :)

    BeantwoordenVerwijderen